jag har egna vingar, låt mig få använda dom.

SNÄLLA?!
Jag orkar inte med erat daltande längre. Varför kan jag inte få testa mina egna vingar se hur långt de tar mig? Jag kommer ju aldrig kunna klara mig själv om jag inte ens får försöka. Jag har fått nog av livet hemma, men vilken ungdom har inte det egentligen?
Jag behöver ett jobb, jag behöver en egen lägenhet. Mitt egna space där jag kan få ta hand om mig själv. Där med slippa mina föräldrars daltande och att dom tar hand om mig. Jag klarar mig själv, men får aldrig bevisa det.
Jag vill kunna ha mitt egna liv med mina egna regler. Men ni stänger in mig som om ni är rädda för att världen ska skada mig. Jag är redan skadad, men utan eget utrymme kommer jag inte kunna läka mina sår.
Snälla, släpp mig fri.
Låt mig få lära mig av mina misstag. Klarar jag det inte så är det på mitt samvete, och då är det jag som kommer krypande tillbaka till er. Först då har ni rätten att säga "vad var det vi sa?".
Då har jag i alla fall fått försöka.
Det är det enda jag begär.
/milia

maten

ujujuj, dålig bloggare har jag varit
och inte fan bryr jag mig.
jag har annat för mig.
jag är oerhört förvirrad, när det gäller mycket.

som många vet känner jag ingen hunger,
detta har påverkat mig mycket.
har inte ätit mat på flera dagar
om man räknar bort det lilla jag åt på en pizza igår..
maten får mig bara att må illa.

alla älskar vi quitters.
/ milia

...

Mental kollaps.

Lek och Bus Landet.

Ja som ni kanske märkte igår blev det inget inlägg om dun-industrin. Men det kommer så snart jag får tiden till det.
Jag pluggade faktiskt nästan hela dagen igår.
Började med 3 timmar matte, som alltid på fredagar. Det gick helt okej, även om jag lätt skulle kunnat jobba mer än jag egentligen gjorde. Sen var det nationellt prov för min del. Missade ju ett när jag&bäbis var i skåneland. Det gick väldigt bra tycker jag. Engelska är ju lixom min grej. Och veronika, engelskaläraren, säger att jag har lätt till att få HÖGA betyg om jag bara gör klart uppsattserna. Det taggade mig så när jag kom hem från skolan satte jag mig och skrev typ 2 sidor på min "school trip" som för mövrigt skulle varit inne i början av höst terminen *blush*.
Jag valde också att skriva lite på min tidningshistoria  i mediekunskapen. För vi har ju trottsallt prov om tidningens, radions och televisionens historia om 1½ vecka eller ngt. kan ju vara bra om man skrivit ngn av uppsattserna iaf. hehehe.

Nej nu ska jag göra mig i ordning. Jag har en pluggfri dag och ska åka med mina tjejer och mio&buster till Lek och Bus Landet. Dags att ta fram barnen inom oss! Vi ska klättra i klätterställningar och var allmänt 5 åriga.

Sen ska vi grilla om vädret tillåter. Dagen kommer bli grymt kul!

/milia

Ta tag i ditt liv Emilia!

Just nu är det kaos i mitt liv. Det finns väldigt mycket jag behöver reda ut och fixa till.
Kanske dags att börja nu, vill ju inte försvinna ner i mörkret igen.
Jag har varit påväg att ge upp helt flera gånger den senaste tiden.
Men nu har jag fått nog, jag håller på att bli galen och har en gång för alla bestämt mig för att reda ut saker och ting.

- Jag har varit en dålig vegan senaste tiden. Inte riktigt läst så nogrannt i innehållsförteckningarna och kanske sett lite förbi om det varit mjölkpulver eller liknande i. Men nu är det slut med det. Jag pallar inte skuldkänslorna jag får. Dessutom ska jag börja laga lite olika maträtter, inte bara tomatsoppa med pasta och vegansk "köttfärs"-sås med spagetti. Behöver lite variation och lite bättre matlagningskunskaper. Om någon vet någon vegansk matlagningskurs som man kan gå här i örebro får den gärna säga till.

- Dags att plugga på riktigt nu. För mycket sölande tycker jag allt. 19 skoluppgifter gör sig inte själva, speciellt inte under loppet av 2 veckor. dessutom har jag flera prov jag måste läsa på till. Kämpa nu Emilia, du vill inte gå om 1an.

- Få ordning på ekonomin. Sluta slösa börja spara! Du kommer inte att få något studiebidrag i sommar och du har inte skaffat dig ett sommarjobb. Dags att tjäna pengar på annat sätt. Du vill väl kunna ha lite pengar att leva på i sommar?
Visst för varje färdig uppsatts du gör får du 100 kr av dina föräldrar. och om vi säger att du mot förmodan hinner klart med alla 20 inkaserar du alltså 2000 kr. Men det kommer ju inte räcka hela sommaren ellerhur?
Kanske dags att rensa ut garderoben och sälja lite gamalt skräp. hjälpa till med hemma ( gräsmattan växer ju upp igen snabbare än man hinner säga gräsklippare, det kanske vore ngt? )
barnvakt åt de skrikiga grannarna? vad vet jag. Men du måste verkligen fixa det! ASAP!

- Få igång DRA-lokalgruppen igen, känns som om vi slöat till nu under vintern. Eller så kanske du bara försvunnit från mejling listan, för inte har du hört något om någon demo eller kanske ett infobord. Känner att jag behöver hjälpa någon, skrika av mig lite aggressioner mot det mänskliga släktet. Kom igen guys!

- Fullfölja hela miljöambassadör-utbildningen.
Det skulle stärka dig otroligt. Taggar tills den 22maj då vi åker till Finnåkers kursgård och börjar utbildningen.

- Börja motionera din slöa fetknopp!  Okej, nej jag är inte fet. Men jag är väldigt ohälsosam. Sitter upp till 12 timmar av min vakna tid vid datorn utan att röra på mig. Jag äter onyttigt (veganskt) och jag blir bara svagare och svagare. Dags att röra på fläsket och kanske gå ut oftare med hunden, kanske rent av börja springa lite? Funderar starkt på att köra stora JB-klassiker (cykla 4 mil) Vem är med mig? lungt tempo ofc!

- Få ordning på bloggandet. Okej kanske inte viktigast direkt men jag känner att jag behöver skriva av mig mer och sluta lata. kanske börja använda bloggen till det jag tänkt från början? skriva texter om livet, sammhället, jorden och sånt. Skriva av mig helt enkelt om vad jag tycker om saker och ting här i världen.
Jag börjar med det nu genom att skriva detta. I kväll kanske ni rentutav får se ett blogginlägg angående köttindustrin. Eller varför inte dun-industrin då det är väldigt aktuellt ( kolla kalla fakta på söndag 19.20 )

- Vart har fotointresset tagit vägen? Fram med kamernan igen och kör igång, du brinner ju för det! någon som är sugen på en fotosession snart eller? på MINA villkor. Fotografen bestämmer ;>  Flera olika ideér som flyger runt i huvudet på mig just nu. ( ågon som vet vart man får tag på helbruna papperspåsar?)

- Dags att flytta ner i källaren snart eller? vräk ut alla saker och börja om från grunden.  Eller köra lat versionen och be typ room service fixa det ( skulle ju vara grymt eheheh ).

- Gå och kolla upp minnet. Du börjar bli läskigt glömsk nuför tiden Emilia. Du har väldigt lätt för att glömma simlpa saker som att gå ut med hunden direkt efter skolan, sådant du gjort sen ni skaffade honom för 7 år sedan. Men närminnet är nog värst, du glömmer att du sagt saker, du glömmer vad folk sagt, du glömmer vad du precis tänkt göra osv osv, allt detta på loppet av några sekunder. usch det börjar skrämma mig.

- UMGÅS och håll kontakten med dina vänner. Du får inte glömma bort dom. De stöttar dig ju hela tiden, glöm inte att stödja dem tillbaks. Det är ju de som håller dig uppe och tar emot dig när du faller.

- Sluta prata med dig själv i andra person.


denna lista kan komma att uppdateras lite då och då.
/milia.

RSS 2.0